Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az őszülés okairól
  2024-03-22 22:58:57, péntek
 
  A táplálkozási hiányosságok ősz hajat eredményeznek - mi állhat még a korai őszülés hátterében?

Az első ősz hajszál megjelenése körülbelül a 20-as és 30-as évek közé tehető. Azonban vannak akik jóval korábban őszülnek, és a szerencsések táborába tartoznak azok a nők és férfiak, akik csak nagyon későn kezdenek el őszülni. Az étkezésnek nagyon sok mindenhez van köze. Az, ahogyan táplálkozunk, sok mindent elárul rólunk, pontosabban az egészségi állapotunkról. A táplálkozás még azt is befolyásolja, hogy körülbelül mikor kezdünk el őszülni, mikor lesz egyre több szürkés, fehér hajszál a hajkoronánkban, hiszen ha nem étkezünk egészségesen, akkor nem jut elegendő tápanyaghoz a szervezetünk, aminek nemcsak az őszülés lesz a következménye, de sok egészségi problémával is számolnunk kell.

A melaninnak köszönhetjük a szemünk, a bőrünk és a hajunk színét is. A melanin antioxidáns, gyulladáscsökkentő, immunmoduláló hatásokkal is rendelkezik. Csökkenti a magas vércukorszintet, karban tartja a gyomor- és bélrendszert, illetve egészségesen tartja a májat is.

Ha lelassul a melanintermelés, akkor egyre több ősz hajszállal találkozhatunk a hajunkban. Az oxidatív stressz is hatással van a melanintermelésre. Minél több szabad gyök keletkezik a szervezetben, annál nagyobb mértékű lesz az oxidatív stressz, és így annál lassabb lesz a melanintermelés, ami viszont azt jelenti, hogy egyre gyorsabban fogunk megőszülni.

Amennyiben már a húszas években elkezdünk drasztikusan őszülni, ez azt is jelenti, hogy a szervezetünkben felgyorsultak azok a bizonyos öregedési folyamatok. A melanin a tirozin, a metionin, a cisztein aminosavakból és a vasból, a B12-vitaminból, a réz és a cink tápanyagaiból származik. Ha valamely tápanyagból hiányt szenved a szervezetünk, akkor a melanintermelés lassulásával kell számolnunk.

Más dolgok is okozhatják ezt a problémát: amennyiben alacsony a fent említett tápanyagok szintje, illetve ha alacsony a HDL, azaz a jó koleszterin szintje, valamint ha alacsony a szervezetben a szérum ferritin szintje.

A dohányzás is sietteti a szervezetben az öregedési folyamatokat, így a haj őszülése is sokkal gyorsabb lesz. Más dolgok is gyors őszülést okoznak: ide tartozik a genetika, az anyagcserezavarok, az érzelmi traumák és a környezetben fellelhető szennyezőanyagok.

Amennyiben valaki korábban őszül a kelleténél, további betegségekkel is számolnia kell, ilyenek például az autoimmun betegségek, a szívbetegség és a csontritkulás.

Sokan már 20 éves koruk után elkezdenek őszülni. Ennek nem más az oka, mint a genetika. Az IRF4 gén ugyanis befolyásolja azt az életkort, amikor egy személy elkezd őszülni. Ez a gén szabályozza egy másik, TYR nevű génnek az aktivitását is, amely a melanin termeléséhez szükséges enzimet kódolja.

A gyors őszülésnek és magának az őszülésnek tehát számos oka lehet: ilyen például az öregedés, a genetika, a stressz, a tápanyaghiány, a dohányzás, a vitiligo és a pajzsmirigybetegség.

Számos mikrotápanyag-hiányt észleltek azoknál a személyeknél, akik korán elkezdtek őszülni. Ezeknek az embereknek a következő tápanyagok hiányoztak a szervezetükből: folát, biotin, B12-vitamin, D-vitamin, vas és szelén.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: szennyezőanyagok, melanintermelés, vércukorszintet, szervezetünkben, szervezetükből, hajkoronánkban, találkozhatunk, tápanyagaiból, állapotunkról, felgyorsultak, eredményeznek, immunmoduláló, betegségekkel, tápanyaghiány, aminosavakból, mikrotápanyag, következménye, csontritkulás, táplálkozunk, egészségesen, környezetben, szervezetünk, bélrendszert, befolyásolja, szervezetben, köszönhetjük, folyamatokat, személyeknél, lassulásával, hiányosságok, drasztikusan, termeléséhez, táplálkozási, szerencsések, szívbetegség, aktivitását, táplálkozási hiányosságok, korai őszülés, szerencsések táborába, étkezésnek nagyon, egészségi állapotunkról, őszülés lesz, melaninnak köszönhetjük, hajunk színét, melanin antioxidáns, magas vércukorszintet, oxidatív stressz, húszas években, szervezetünkben felgyorsultak, bizonyos öregedési, cisztein aminosavakból, cink tápanyagaiból,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Alázat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Az engedelmesség miért nem vál...  Png lepke  Őrizkednünk kell...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nagyi telefonál  Png férfi  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szívem tiéd  Albert Einstein gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Reggel van  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 20  Png nő  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bounty krémes  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png cica  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem méltó hozzád  Radikális szeretet  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Kövesd a cowboyt!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy lelki imádság  A Megváltó szolgálatában  A Megváltó szolgálatában  Minden harmadik...  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hiányzik  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png csokor  Sokan azt tartják  Kövesd a cowboyt!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reggel van  képre írva  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
táplálkozási hiányosságok, korai őszülés, szerencsések táborába, étkezésnek nagyon, egészségi állapotunkról, őszülés lesz, melaninnak köszönhetjük, hajunk színét, melanin antioxidáns, magas vércukorszintet, oxidatív stressz, húszas években, szervezetünkben felgyorsultak, bizonyos öregedési, cisztein aminosavakból, cink tápanyagaiból, melanintermelés lassulásával, fent említett, szérum ferritin, öregedési folyamatokat, érzelmi traumák, környezetben fellelhető, autoimmun betegségek, személy elkezd, melanin termeléséhez, gyors őszülésnek, őszülésnek tehát, következő tápanyagok, szennyezőanyagok, melanintermelés, vércukorszintet, szervezetünkben, szervezetükből, hajkoronánkban, találkozhatunk, tápanyagaiból, állapotunkról, felgyorsultak, eredményeznek, immunmoduláló, betegségekkel, tápanyaghiány, aminosavakból, mikrotápanyag, következménye, csontritkulás, táplálkozunk, egészségesen, környezetben, szervezetünk, bélrendszert, befolyásolja, szervezetben, köszönhetjük, folyamatokat, személyeknél, lassulásával, hiányosságok, drasztikusan, termeléséhez, táplálkozási, szerencsések, szívbetegség, aktivitását, pontosabban, koleszterin, táplálkozás, tápanyaghoz, tápanyagból, megjelenése, szabályozza, problémával, rendelkezik, antioxidáns, hiányoztak, amennyiben, tápanyagok, számolnunk, vitaminból, okozhatják, körülbelül, megőszülni, hatásokkal, keletkezik, hajszállal, melaninnak, őszülésnek, hátterében, gyorsabban, embereknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.